V: Waarom hebben honden laarzen nodig?
A: Hondenpoten zijn als onze handen en voeten; ze bestaan uit veel kleine botten, pezen, spieren en ligamenten, lagen vet voor warmte en demping. Wanneer onze handen en voeten worden blootgesteld aan sneeuw, zout, bevriezingstemperaturen en ruwe terreinen, kunnen ze schraal en beschadigd raken.

V: Wanneer moet ik hondenschoenen gebruiken?
A: Je kunt laarzen gebruiken om de poten schoon te houden tijdens regenachtige dagen. Overweeg het gebruik van laarzen wanneer de temperatuur daalt en er sneeuw op de grond ligt, vooral als er zout en andere corrosieve chemicaliën op de grond liggen.

V: Hoe meet ik de poten van mijn hond op?
A: Gebruik alstublieft onze meetgids of bekijk de video op onze productpagina die dit gedetailleerd uitlegt. U moet in feite de breedte van de poot meten en onze maatgids volgen.

V: Zijn uw hondenschoenen geschikt voor alle rassen en maten?
A: Onze kleinste hondenschoen is geschikt voor honden vanaf 15lbs / 6.8kg en hoger, de grootste hondenschoen past honden tot 150lbs / 68kg, afhankelijk van de grootte van de poot. Over het algemeen zijn onze laarzen ontworpen voor grotere honden met een sterkere stapkracht. Als uw hond minder dan 10lbs / 4.5kb is, zijn deze laarzen niet geschikt.

V: Blijven uw hondenschoenen zitten tijdens actief spel?
A: We hebben deze laars ontworpen met twee klittenbandsluitingen en een koord om de opening. Met 3 lagen stabilisatie is dit een van de meest veilige hondenschoenen op de markt en het zou moeten blijven zitten zolang de maat correct is.

V: Hoe leer ik mijn hond om laarzen te dragen?
A: Uw hond vindt het misschien niet leuk om laarzen te dragen wanneer u ze voor het eerst aantrekt en kan raar lopen. Geef uw hond traktaties en positieve versterking, gooi speelgoed rond om mee te rennen en te halen, binnen een paar minuten zal uw hond vergeten dat ze laarzen dragen.

V: Zijn uw hondenschoenen waterdicht of waterbestendig?
A: Deze hondenschoenen zijn waterbestendig, sneeuw en water zullen niet doordringen tenzij de laars langdurig onder water wordt gezet. De laarzen blijven droog bij normale sneeuw- en regenomstandigheden.

V: Hoe reinig en onderhoud ik de hondenschoenen?
A: Het oppervlak kan plaatselijk worden gereinigd. U kunt de laarzen ook laten weken in lauw water met gewone zeep en wasmiddel en vervolgens spoelen met schoon water. Wring voorzichtig overtollig water uit voordat u ze ophangt om te drogen. Gebruik geen droger of directe warmtebron, omdat dit de laarzen kan beschadigen.