V: Waarom hebben honden schoenen nodig?
A: Hondenpoten zijn als onze handen en voeten; ze bestaan uit vele kleine botten, pezen, spieren en ligamenten, en lagen vet voor warmte en demping. Wanneer onze handen en voeten worden blootgesteld aan brandend hete oppervlakken en ruw terrein, lopen ze het risico op letsel en beschadiging.

V: Wanneer moet ik hondenschoenen gebruiken?
A: Leg uw blote hand of voeten op het trottoir, als het oncomfortabel is voor u, dan is het tijd om de hondenschoenen aan te doen. U kunt deze schoenen ook gebruiken wanneer u gaat wandelen op wandelpaden.

V: Hoe meet ik de poten van mijn hond?
A: Gebruik alstublieft onze meetgids of bekijk de video op onze productpagina die dit gedetailleerd uitlegt. U moet in principe de breedte van de poot meten en onze maatgids volgen.

V: Zijn uw hondenschoenen geschikt voor alle rassen en maten?
A: Onze kleinste hondenschoen is geschikt voor honden vanaf 15 pond / 6,8 kg en hoger, de grootste hondenschoen past bij honden tot 150 pond / 68 kg, afhankelijk van de grootte van de poot. Over het algemeen zijn onze schoenen ontworpen voor grotere honden met een krachtigere stapkracht. Als uw hond minder dan 10 pond / 4,5 kg weegt, zijn deze schoenen niet geschikt.

V: Blijven uw hondenschoenen tijdens actief spel zitten?
A: We hebben deze schoenen ontworpen met twee klittenbandsluitingen die de poten onder een hoek vastzetten. Met twee lagen stabilisatie zijn dit een van de meest veilige hondenschoenen op de markt en ze zouden moeten blijven zitten, zolang de maat correct is.

V: Hoe train ik mijn hond om schoenen te dragen?
A: Uw hond vindt het misschien niet leuk om schoenen te dragen wanneer u ze voor het eerst aandoet en kan vreemd lopen. Geef uw hond lekkernijen en positieve versterking, gooi speelgoed rond zodat ze kunnen rennen en halen, binnen enkele minuten zal uw hond vergeten dat ze schoenen dragen.

V: Zijn uw hondenschoenen waterdicht of waterbestendig?
A: Deze hondenschoenen zijn niet waterbestendig omdat de bovenste mesh-laag is ontworpen voor ventilatie.

V: Hoe maak ik de hondenschoenen schoon en onderhoud ik ze?
A: Het oppervlak kan plaatselijk worden schoongemaakt. U kunt de schoenen ook in lauw water met gewone zeep en wasmiddel laten weken en vervolgens afspoelen met schoon water. Wring voorzichtig het overtollige water uit voordat u ze laat drogen. Gebruik geen droger of directe warmtebron, omdat dit de schoenen kan beschadigen.